Artoer, juli 2017

Ik ben in aanraking gekomen met Talent Masters door een voorlichting bij ons op school. Peter gaf aan wat Talent Masters zoal doet en dit sprak mij aan vergeleken met de andere stages dat ik heb gelopen. Ik heb via Talent Masters ongeveer 6 maanden stage gelopen. In de eerste weken hebben we ITIL training gehad (met een mogelijkheid om te certificeren) met daarna de mogelijkheid om aan je stagezaken te werken (In mijn geval Proeve van Bekwaamheid) waar ik een deel aan gewerkt heb.

Tijdens mijn stageperiode kwam Talent Masters meerdere keren langs om te kijken hoe het gaat en dat vond ik zeer fijn! Nadat mij stage was afgelopen heb ik zelfs een baan aangeboden gekregen door Talent Masters waar ik nu ook werk. Dus één en al zeer tevredenheid met Talent Masters.

Rick, juni 2017

Ik ben heel tevreden met mijn stage bij Talent Masters, als eerste ga je in een training voor 3 weken en leer je de nodige kennis voor een stage op een Servicedesk.

Daarnaast kijkt Talent Masters echt hoe jij bent als persoon en zoekt daarbij een passende stage.

Talent Masters heeft een stage geregeld bij het KFC-hoofdkantoor in Amsterdam en ik heb daar een hele leuke tijd gehad.

Ook kan je jezelf certificeren tijdens je stageperiode voor ITIL of eventuele andere dingen.

Talent Masters ondersteunt je goed tijdens je stageperiode je kan ze altijd bereiken als er iets is,

Dus als jij op zoek bent naar een leuke stage, waar er echt wordt gekeken waar jij het beste past, moet je bij Talent Masters zijn.

Suleiman, juni 2017

De eerste 2 maanden heb ik stagegelopen bij Talent Masters. Ik heb gekozen voor Talent Masters omdat het mij een leuke ervaring leek en om dat Talent Masters je ook klaarstoomt om voorbereid het bedrijfsleven in te gaan. Dit wordt niet op school gedaan waardoor ik bij eerdere stage vaak spannend vond om naar stage te gaan. Hierbij kreeg ik de kans om te wenen aan het idee dat je nu aan de slag moet in een bedrijf. Zo kreeg ik trainingen om de telefoon op te nemen. Hoe ik het beste met klanten kon omgaan. Door deze trainingen kreeg ik beelden terug van mij vorige stage, waardoor het voor mij gevoel makkelijker werd om aan het bedrijfsleven weer te wennen.

Ook was het een mooie kans om met ITIL kennis te maken. Bij Talent Masters boden ze aan om een ITIL training te volgen. Zo heb ik veel geleerd over ITIL in de eerste 3 weken van mijn stage.

Bij Talent Masters moest ik ook gaan solliciteren bij verschillende bedrijven. Hierdoor kreeg ik steeds meer informatie om in de toekomst een sollicitatie beter te kunnen doen. Daarbij kreeg ik ook feedback om mij zelf te kunnen verbeteren.

Qi, juni 2017

“Ik ben een Informatica student van De Haagse Hogeschool. Het team van Talent Masters heeft mij erg veel geholpen bij het vinden van een geschikte stageplek. Ten eerste werden mijn CV en motivatiebrief nagekeken en verbeterd door Talent Masters. Hierdoor werd de kans verhoogt dat het stagebedrijf mij zou aannemen. Ook kreeg ik heel veel nuttige tips, bijvoorbeeld wat ik moest meenemen voor het gesprek en hoe ik mij moest gedragen tijdens het gesprek. Daarnaast kreeg ik ook nog een gratis cursus van Talent Masters en hierdoor ben ik dus nog aantrekkelijker geworden voor het stagebedrijf. Ten slotte kreeg ik nog een zeer goede stagevergoeding.
Al met al, je zult er zeker geen spijt van krijgen als je kiest voor Talent Masters!”

 

Marco, mei 2017

“Tijdens mijn opleiding MBO systeembeheerder heb ik tweemaal stage gelopen via Talent Masters. Bij mijn eerste stage werd ik geplaatst bij de Gemeente Leiden (SP71) en bij mijn tweede stage bij PeopleWare ICT Solutions, beide in de rol van Skilled Servicedesk medewerker. Bij het beginnen van een stage wordt er altijd een certificaat aangeboden vanuit Talent Masters. In mijn gevallen waren dit ITIL Foundation V3 en Windows 10. Deze kennis kun je gelijk toepassen op je stage. Ook bieden ze een communicatie training aan die je klaar stoomt voor je stageplek.  Ik ben zeer tevreden over allebei mijn stageplekken en de begeleiding vanuit Talent Masters.  Ik heb hier heel veel geleerd en ervaring op gedaan. Ook wilde beide bedrijven mij na mijn stage nog inhuren als oproepkracht. Dit heb ik voor SP71 nog een paar maanden gedaan.

Al met al kan ik Talent Masters aan iedereen aanraden die een leerzame stage zoek binnen de IT.”

Sergio, April 2016

“In 2012 ben ik begonnen met een stageplek bij Talent Master. Tijdens mijn stage periode heb ik een Windows 7 Configuratie training mogen volgen bij Peter van der Meij, met succes heb ik deze behaald. Na de training mocht ik aan de slag bij 1 van de klanten van Talent Masters, waar ik vervolgens mijn stageperiode met een ruime voldoende heb mogen afsluiten. Dankzij Talent Master heb ik veel ervaring kunnen opdoen en zo mijn kennis kunnen verbreden. 3 jaar later was ik opzoek naar een fulltime baan in de ICT. Na een fijne gesprek met Peter en Erwin wisten we meteen al dat dit goed aanvoelde. Mijn eerste gesprek was bij Servicepunt 71 (voorheen Gemeente Leiden), helaas werd ik hier niet aangenomen. Vervolgens hadden we een tweede gesprek bij PeopleWare ICT Solutions waar ik mocht beginnen als 2e lijns Servicedesk medewerker. Aan het begin van mijn sollicitatie gesprek gaf ik aan dat ik graag on-site zit bij de klanten. Nu 10 maanden verder heb ik bij PeopleWare ICT Solutions een contract mogen ondertekenen als On-site Support Engineer voor onbepaalde tijd, ook dit is wat ik aan het begin van mijn gesprek heb aangegeven. Dankzij Peter van der Meij en Erwin Phillips heb ik een baan waar ik naar opzoek was.

Mocht je opzoek zijn naar een nieuwe uitdaging – Aarzel dan niet om in gesprek te gaan met Talent Master”

Dylan, Maart 2016

“5 jaar geleden heb ik een MBO stage gelopen bij Talent Masters. Hier heb ik een hele leuke stage gehad bij XS4ALL en heb daarbij meteen via Talent Masters een Microsoft Windows7 training kunnen volgen. Sinds kort ben ik gestopt met mijn opleiding en had daardoor snel een full-time baan nodig. Dus heb ik Talent Masters op donderdag opgebeld om te vragen of ze iets voor me hadden. Vrijdag kon ik op gesprek komen (ik was verbaasd dat Peter nog wist wie ik was). De volgende maandag had ik een sollicitatie en na de sollicitatie belde Erwin en Peter me op dat ze nog een leukere vacature hadden. Dinsdag nog een keer op sollicitatie gegaan en aan het eind van de middag had ik de baan die ik nodig had. Geweldig bedrijf!”

Daniel, Februari 2016

“Met een grote glimlach op mijn gezicht kan ik zeggen dat ik een ontzettend leuke tijd heb gehad door Talent Masters. Zij hebben mij gebracht bij mijn stageplek. Hier heb ik ontzettend veel geleerd en gedaan om mij te ontwikkelen op het IT gebied. Na mijn stage had ik de mogelijkheid om mijn PvB af te ronden bij Talent Masters, terwijl zij mij ook nog de mogelijkheid gaven om Windows 10 gecertificeerd te worden. Met dank aan Peter heb ik mijn diploma gehaald en mijzelf gecertificeerd op Windows 10. De ondersteuning vanuit Talent Masters was zeer goed, en dit was zeker een aspect in het afstuderen. Rond het einde van mijn stageperiode kreeg ik de vraag van Talent Masters of ik na mijn studie meteen wilde gaan werken, en dit wilde ik heel graag. Erwin heeft mij in contact gebracht met het bedrijf waar ik momenteel werkzaam ben. Ontzettend bedankt voor de tijd en moeite die jullie in mij hebben gestoken.”

Mike, Februari 2016

“Na een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek bij het bedrijf Talent Masters, was ik erg enthousiast om een kennismaking gesprek te hebben met Peter en Erwin.
Al snel lieten ze me weten dat het goed was dat ik via het bedrijf Talent Masters stage zou gaan lopen. Het duurde maar even voor dat ik werd uitgenodigd voor een sollicitatie bij het bedrijf waar ik uiteindelijk zou gaan stagelopen. Die hebben me vervolgens aangenomen en na een geweldige stage periode gehad die goed werd begeleid door Peter. Hij nam meerdere malen per maand contact met ons op en uiteindelijk mocht ik in de laatste 3 weken een Windows 10 training volgen via Talentmasters. Peter had een trainer voor ons ingehuurd die ons meerdere dagen per week uitleg kwam geven. Dit deed ik samen met nog 3 andere jongens. Helaas heb ik mijn Windows 10 certificaat (nog) niet kunnen halen, maar ik heb wel een hoop geleerd hierdoor.”

 


Ervaringen van studenten van 2008 tot 2015

Sjoerd

“Ik vond mijn stageperiode bij Talent Masters erg leuk en leerzaam. Ook al wist je dat je maar een week had om een certificaat te halen was je nooit gestrest, dit kwam door de gezellige sfeer die bij Talent Masters hangt en de goede begeleiding die je krijgt. Je had bij Talent Masters een aardig grote vrijheid in onze groep. Peter legde je de stof uit voor je examen aan de hand van PowerPoints/boeken en oefentoetsen, vervolgens was het aan jou om thuis aan de hand van deze methodes verder te gaan.
Wat ik eigenlijk nog het beste punt aan Talent Masters vind, is dat Talent Masters je begeleider in alles is. Dus je bent niet meer afhankelijk van je school tijdens je stage. Talent Masters regelt dit allemaal voor je waardoor ik me veel meer kon concentreren op mijn stage en PVB’s. Kortom ik zou Talent Masters zeker aanraden als stagebedrijf.”

Vincent

“Je stage beginnen bij Talent Masters is wat mij betreft een aanrader. Ik heb Microsoft en ITIL certificaten gehaald waar ik anders nooit aan begonnen zou zijn. Het is er erg gezellig, je zit met leeftijdsgenoten. Daardoor kun je ook met elkaar in discussie gaan en samen uit een vraagstuk komen. Er moet wel gezegd dat de stof die je moet leren soms erg droog kan zijn. Even erdoorheen worstelen en je hebt wel een mooi certificaat dat niet misstaat op je CV.

Je stageopdrachten worden ook in de gaten gehouden en die opdracht kun je, net als lastige vraagstukken, met elkaar overleggen. Met problemen kun je altijd bij Peter terecht en dan probeert hij te helpen waar kan. Zoals ik in het begin al zei; een aanrader om je stage bij Talent Masters te beginnen.”

K. Vreeburg

Wat heeft Talent Masters voor jou betekend?
Dankzij het goed uitgevoerde programma van Talent Masters heb ik 2 offciële certificaten van Microsoft behaald. In dit programma kregen wij o.a. een aantal weken cursus die gegeven werd door P. v.d. Meij zelf en ondersteund door voldoende materialen en bekwaamheid tests. De cursus hielp enorm bij het voorbereiden op de examens en werd op persoonlijk en professioneel level goed uitgevoerd.
Vervolgens kreeg ik een stageplek aangeboden op basis van mijn interesses en profiel. In de loop van de stage werd er regelmatig contact gehouden met Peter die de rol van stagecoördinator overnam van school en met veel succes uitvoerde. Dankzij Peter heb ik nu 2 officiëlle certificaten, een contract bij m’n laatste stageplek en niet te vergeten mijn diploma.
Ik kijk met een goed gevoel terug over mijn periode bij Talent Masters en heb alleen maar lof over het programma en de manier waarop deze word uitgevoerd en bijgehouden, veel succes toegewenst.”

D. Gulien

“Ik vond het een leuke en leerzame stage, zowel bij Talent Masters als bij mijn uiteindelijk werkplek. Bij Talent Masters heb ik ontzettend veel geleerd. Ik ben blij dat ik mijn certificaten heb kunnen halen, dit omdat ik daar veel aan ga hebben tijdens mijn werk en eventuele sollicitaties. De begeleiding van zowel Peter van der Meij als Matthijs op de werkplek waren goed. Tijdens mijn tijd in Leiderdorp gaf Peter ook nog les op een deskundig niveau en was hij enorm behulpzaam (mochten er vragen of problemen zijn dan kon je altijd bij hem terecht).”

M. Salman

“Ik vind dat ik zowel bij Talent Masters BV als bij…….ontzettend veel heb geleerd. Bij Talent Masters BV had ik natuurlijk 3 certificaten gehaald, 2 van Microsoft en 1 van ITIL, voornamelijk ITIL heb ik ontzettend veel van geleerd en sommige punten die ik geleerd heb bij ITIL zag ik terug bij hoe het geregeld was bij ….. ITIL is natuurlijk servicedesk gericht (tenminste dat examen dat ik gedaan had) en ….. is eigenlijk ook een Servicedesk voor vaste klanten. Daarnaast waren die certificaten van microsoft ook erg behulpzaam bij mijn werkzaamheden omdat ik dagelijks voor problemen stond die ik moest oplossen, voornamelijk problemen die gerelateerd zijn aan Windows XP en die cursus heeft mij daarbij veel geholpen.”

E. Plazier

“Bij Talent Masters heb ik het eerste deel van mijn stage doorlopen. Hier heb ik een drietal certificaten gehaald en heb daarmee een aantal titels gekregen (MCP en MSDST).
Deze certificaten waren 2 Microsoft certificaten (examen gedaan in Nieuwegein) en een ITIL Foundation certificaat (examen gedaan bij EXIN in Utrecht).
Tevens ben ik gedurende de hele stage periode onder het toeziend oog van Talent Masters bezig geweest en kon ik hier altijd terecht voor eventuele vragen of moeilijkheden waar ik tegenaan liep.”

R. de Vink

“Voordat de echte stage begon, kregen studenten van het ROC die zich aan hadden gemeld bij het detacheringbureau van dhr. van der Meij drie maal een cursus van een week. Twee weken Microsoft training (voor het 70-271 en het 70-272 examen) en één week ITIL(v2) training.
Mijn mening is dat dit bijzonder goed georganiseerd en uitgevoerd werd, de uitzonderlijke training was een succes bij bijna elke deelnemer. ”

M. Willems

Goede keuze Ja/nee?
Absoluut! Ik heb aan deze stage zelfs een baan over gehouden bij …… Zij hebben mij een contract aangeboden en ik ben daarmee akkoord gegaan.
Wat moet er veranderd worden?
Eigenlijk niets, ik vond deze stage echt geweldig. Het eerste deel bij Talent Masters was zeer goed te doen, en ik heb daar erg veel opgestoken van de trainingen die ik daar heb gehad.
Bij … heb ik het geluk gehad geweldige collega’s te treffen. Ik paste eigenlijk vrijwel meteen binnen het team en kon eigenlijk wel met iedereen op schieten.
Al met al, het beviel me zo goed dat ik voor mijzelf nog een hele goeie toekomst zei hier bij …. Ik kijk met een heel erg goed gevoel terug op deze stage met alles wat erbij hoorde.
Ik vond het gewoon helemaal super!”

R. Amersfoort

“Over het geheel gezien ben ik erg tevreden over de stage die ik gelopen heb. Vooral de eerste maand, waarin we onze certificaten konden halen. Dit was ook de reden dat ik voor Talent Masters gekozen heb.
Ik vond de cursussen zeer leerzaam en vondt dat we lekker snel door de stof heen gingen. Hierdoor konden we snel toetsen doen, en dat motiveerde me erg.
Ik vond het ook erg fijn dat ik tijdens werktijd erg veel tijd had om te leren. Tussen de calls door kon ik goed leren voor mijn CCNA. Hier was ik erg blij mee omdat ik anders alleen de avonduurtjes zou hebben om te leren.
Conclusie: Ik vond de stage bij Talent Masters/….erg leerzaam en ben er erg tevreden over. Ik beschouw mijn stageperiode dan ook als geslaagd.”

R. Beij

“…ik ben erg geinteresseerd om door te leren en indien we de mogelijkheid kregen om ons te certificeren maakte dit mij meteen erg gemotiveerd, wat ook erg meespeelde is dat ik dhr van der Meij al geruime tijd kon via school. Hierdoor is er toch vertrouwen in hem ontstaan waardoor ik het gevoel had dat we bij dhr van der Meij wel goed terecht konden komen. En zoals verwacht is dat ook zo! , ik ben nu Microsoft Windows gecertificeerd en ITIL Foundation gecertificeerd. Ik heb een leuke maar ook zeer leerzame stage voltooid.”

J. van Aelst

“Ik heb tijdens deze stage veel geleerd over thinclient en allerlei uiteenlopende problemen. Verder kan ik melden dat ik hier een jaar contract heb gekregen, en het tot nu toe nog altijd naar mijn zin heb. Graag wil ik Peter vd Meij bedanken toch voor alles wat hij gedaan heeft voor mij. Hij heeft toch maar even die certificeringen en die trainingen betaald helaas geen stage kunnen regelen via hem maar dat komt natuurlijk ook door de economische crisis en daar is gewoon weinig aan te doen.
Verder hoop ik dat zijn concept van Talent Masters BV gaat lukken: omdat ik dit een mooi concept vind om scholieren aan een degelijke stage te helpen en een baan daarna gelijk te regelen. ”